Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a lansat Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a IV-a. Ediția curentă este organizată sub genericul Inovează pentru un viitor verde.

La concurs pot participa tineri din Republica Moldova și România care studiază în instituțiile de învățământ general din clasele a IX-XII-a, profesional tehnic secundar și postsecundar. Scopul concursului este promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltarea de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

Concursul se desfăşoară în trei etape:

  • etapa a I-a: 26 aprilie – 30 iunie;
  • etapa a II-a: 1 iulie – 31 iulie;
  • etapa a III-a (finală): 1 august – 30 septembrie.

În cadrul primei etape a Concursului, vor fi admiși toți participanții, care se vor înregistra online. În cadrul etapei a II-a, participanții vor răspunde la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale. Participanții care vor trece în etapa finală vor pregăti o lucrare în domeniul proprietății intelectuale.

Mai multe detalii despre concurs găsiți aici.