O avalanșă de restaurante, comercianţi cu amănuntul şi alţii care au fost afectaţi de închiderile pandemice au dat în judecată asigurătorii pentru a-i forţa să acopere miliarde de pierderi în afaceri, scrie zf.ro.

Milioane de companii din Statele Unite au asigurare de întrerupere a afacerii, iar pandemia, fără îndoială, le-a întrerupt afacerile.

Cu toate acestea, companiile de asigurări au refuzat pe scara largă să plătească despăgubirile asociate acestui tip de asigurare pentru că aceştia susţin că este nevoie de pagube fizice pentru a putea activa poliţele.

Aceasta este menţiunea care a fost introdusă la începutul anilor 1900, ca parte a asigurării de proprietate pentru a proteja producătorii de eventualele boilere sparte sau alte echipamente care ar fi putut întrerupe activitatea fabricilor.

Mai mult de jumătate dintre asigurările property au excludere la viruşi, iar companiile care înaintează procese împotriva asigurătorilor, cel mai probabil au poliţe cu această excludere.

Argumentul companiilor este că virusul COVD-19 rămâne pe suprafeţe şi prin urmare acele suprafeţe sunt nesigure.

Sute de procese au fost înregistrate, iar avocaţii anticipează multe altele în perioada următoare. Avocaţii unor reclamanţi susţin că problema ar putea cauza pierderi asigurătorilor cum s-a întâmplat în urma litigiilor de azbest acum aproximativ 30 de ani. Pierderea atunci a fost de aproximativ 100 miliarde dolari.

Un analist de la Wells Fargo Securities evaluează cel mai nefericit caz de business interuption la 25 miliarde dolari, ceea ce ar corespunde pierderilor din unele uragane de categoria 5.