Mai mult de jumătate, 58%,  dintre companiile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au raportat că s-au confruntat cu dificultăți în ocuparea locurilor vacante de specialiști în tehnologia informației și comunicațiilor. Cel mai semnificativ deficit s-a înregistrat în România, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică.

Aproximativ 9% dintre companiile din UE au recrutat sau au încercat să recruteze specialiști IT&C. În rândul statelor membre, deși numai 3% dintre companiile din România au recrutat sau au încercat să recruteze specialiști IT&C, 90% dintre acestea au apreciat că a fost dificilă ocuparea acestor locuri de muncă, scrie profit.ro.

De asemenea, recrutarea de specialiști IT&C a fost dificilă și pentru companiile din Cehia, unde 80% s-au confruntat cu dificultăți, Austria, 74% și Suedia, 72%. În contrast, procentajul companiilor care s-au confruntat cu dificultăți în ocuparea locurilor vacante de specialiști IT&C a fost de sub 40% în Spania, 27% și Grecia, 38%.