În pofida constrângerilor impuse de pandemie, cifra de afaceri realizată de către rezidenții Moldova IT Park în anul 2020 a depășit cu 25% venitul prognozat și a constituit peste 5 miliarde lei. Circa 80% fiind export de servicii. Datele au fost prezentate de Ministerul Economiei și Infrastructurii ca urmare a Adunarea Generală a Rezidenților Moldova IT Park.

Totodată, numărul de angajați ai companiilor rezidente Moldova IT park este, la fel, în creștere și a ajuns la peste 12 mii de persoane. Moldova IT Park și-a început activitatea la 1 ianuarie 2018. Până în prezent, numărul rezidenților a depășit cifra de 700 companii, dintre care 172 au devenit rezidente în anul 2020. Din totalul de rezidenți, 150 sunt companii cu capital străin din 34 țări și peste 300 sunt companii nou-create după lansarea parcului. Aceste companii generează peste 12 mii locuri de muncă cu un salariu mediu lunar de circa 28 mii lei.

Companiile rezidente sunt fondate de către investitori din Republica Moldova și din alte 34 țări. Top cinci țări din care provine capitalul străin sunt: Statele Unite ale Americii (25 companii), România (18 companii), Italia (13 companii), Marea Britanie (11 companii) și Germania (11 companii). Mai mult de jumătate dintre actualii rezidenți ai Parcului au fost înregistrați ca companii după crearea  Moldova IT Park.

Rezidenții Moldova IT Parc beneficiază de un regim fiscal special, mai exact plătesc un impozit unic în valoare de 7% din cifra de afaceri. Simplitatea administrării fiscale este, de asemenea, un avantaj oferit de legislația moldovenească pentru a atrage companii și a dezvolta sectorul IT în țara noastră. Moldova IT Park a devenit un model unic și de succes în regiune, poziționând Republica Moldova ca o destinație IT atractivă.