Magazinul Gemeni are din 16 aprilie un nou proprietar, după ce plenul Consiliului Concurenței a declarat ca fiind compatibilă cu mediul concurențial operațiunea de concentrare economică prin care ”Twins Estate" SRL a preluat  controlului unic asupra ”Consens Imobil Invest" SRL. 

”Twins Estate" SRL este o companie fondată acum o lună de Rogob, iar ”Consens Imobil Invest" SRL a fost fondată în iulie 2018 și are aceeaşi adresă juridică cu SA Gemeni. Presa a scris anterior că un acționar al SA Gemeni, Kroniaco Management Limited din Cipru, a depus 47,87% din capitalul centrului comercial (circa 23,8 milioane lei) în capitalul întreprinderii.

Potrivit Deciziei Consiliului, tranzacția de preluare a 100% din capitalul social al companiei ”Consens Imobil Invest” urma a fi încheiată prin contract de vânzare – cumpărare, însă valoarea tranzacției este protejată în textul deciziei. De asemenea, în decizie se menționează că scopul tranzacției este de a face investiții pentru a oferi servicii de calitate înaltă.

Precizăm că, Consiliul Concurenței a primit notificare despre intenția de preluare a ”Consens Imobil Invest” la 9 aprilie, iar decizia de acceptare a concentrării a fost aprobată la 16 aprilie.

Totodată, potrivit informațiilor publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare, în perioada 15-19 aprilie a avut loc o tranzacție cu acțiuni ale SA Gemenii în afara pieței reglementate. Este vorba despre o tranzacție de depunere a valorilor mobiliare ca aport la capitalul social al societăţii cu răspundere limitată sau al persoanei juridice nerezidente în valoare de 130.297.872 lei.

Amintim că, inițial, Consiliul Concurenței a anunțat că Rogob intenționează să preia controlul unic asupra companiei ”Consens Imobil”, iar ulterior a anunțat că firma urmează să fie preluată de ”Twins Estate SRL”.

Anterior, Rogob a preluat controlul asupra magazinului ”UNIC” și a fost chiar amendată pentru punerea în aplicare a operaţiunii de concentrare economică, înainte de a obține autorizația necesară din partea autorității de concurență.