Șapte magistrați vor concura pentru funcțiile de membru în unul dintre cele trei Colegii ale Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Listele au fost publicate pe pagina Consiliului.

Unii magistrați și-au depus CV-urile pentru mai multe funcții.

Pentru funcția de membru în Colegiul de selecția și cariera judecătorilor s-au înscris trei magistrați, doi de la Judecătoria Chișinău și unul de la instanța din Orhei. Este vorba de judecătorii Veronica Cupcea, Maria Frunze și Vitalie Budeci. CV-urile și obiectivele de activitate ale candidaților pot fi consultate pe pagina Consiliului.

În Colegiul pentru evaluarea performanțelor judecătorilor râvnesc să ajungă patru magistrați. Este vorba de Ghenadia Mîra de la Judecătoria Anenii Noi, Oxana Parfeni de la Judecătoria Chișinău, Andrei Guțu de la Judecătoria Bălți și Veronica Cupcea de la Judecătoria Orhei, cea care s-a înscris și pentru funcția de membru în Colegiul de selecția și cariera judecătorilor, dar și pentru cele de membru permanent/supleant în CSM. CV-urile și obiectivele de activitate ale candidaților pot fi consultate pe pagina Consiliului.

Pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar din partea judecătorilor s-a înscris un singur candidat. Este vorba de magistratul Stanislav Sorbalo de la Judecătoria Bălți, care dorește să ajungă și membru permanent sau supleant în CSM. Judecătorul a atașat același program de activitate pentru toate funcțiile.

Membrii celor trei Colegii urmează a fi selectați în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, preconizate pentru data de 1 octombrie. Mai exact, urmează a fi selectați patru membri ai Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor, trei membri ai Colegiului de evaluare a performanţelor judecătorilor și trei membri supleanți ai Colegiului disciplinar.