Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova a selectat în ședința din 26 februarie candidatul la funcția de membru al Consiliului de mediere, delegat din partea UAM.

Potrivit Hotărârii, în această calitate a fost desemnată Stela Sandu, o avocată care deține licența din 2017.

La concursul lansat de UAM în acest sens au mai depus dosare Mihail Durnescu și Marin Onofrei.

Organizarea concursului pentru desemnarea noului membru a avut loc după ce mandatul exercitat de Oleg Mancevschi a expirat.

Consiliul de Mediere a anunțat anterior încetarea calității de membru al Consiliului a șapte persoane în temeiul expirării mandatelor, motiv pentru care activitățile Consiliului nu pot fi desfășurate. Potrivit instituției, au expirat mandatele următoarelor persoane: Felicia Chifa, Rodica Guranda, Svetlana Gorea, Svetlana Haraz, Oleg Mancevschi, Lilia Maximenco, Maria Vîrlan.

Potrivit legii, Consiliul de mediere este format din nouă membri. Durata mandatului membrilor Consiliului este de patru ani, iar membrii Consiliului nu pot exercita mai mult de două mandate consecutiv.

Șase membri ai Consiliului (cinci mediatori și un reprezentant al societății civile) sînt selectați de către Ministerul Justiției, prin concurs public. Alți trei membri sunt desemnați de Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat, Consiliul Uniunii Avocaților, Adunarea Generală a Notarilor.