Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) anunță că activitatea instituției nu a fost perturbată, iar angajații activează într-un regim special de muncă.

Prin urmare, solicitanții cererilor de brevetare/înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală care au posibilitate, pot să întreprindă acțiunile necesare în vederea realizării procedurilor aflate în derulare în fața AGEPI. Autoritatea încurajează utilizarea sistemului de depunere on-line și achitarea serviciilor prin card bancar, din avans sau prin utilizarea Serviciului Guvernamental MPay.

Totuși, conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, termenele aferente procedurilor aflate în derulare în fața AGEPI de orice fel nu încep să curgă, iar dacă au început să curgă, se suspendă pe toată durata stării de urgență. Termenele aferente procedurilor aflate în derulare în fața AGEPI vor începe să curgă după ridicarea stării de urgență. 

AGEPI spune că decizia a fost luată pentru a nu expune solicitanții cererilor de brevetare/înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală și proprii angajați riscului de infectare cu COVID-19. Totodată, a fost luat în calcul și faptul că solicitanții ar putea să se confrunte cu unele dificultăți de realizare a tuturor procedurilor ce se impun în fața AGEPI.