Un mare producător american de chip-uri pentru industrie va cumpăra o companie rivală, valoarea tranzacției ridicându-se la aproape 21 de miliarde de dolari, cea mai mare din business-ul american de IT pe anul 2020, scrie startupcafe.ro.

Compania de semiconductori Analog Devices, cu sediul la Norwood, statul american Massachusetts, a anunțat oficial, că a ajuns la un acord definitiv pentru achiziționarea firmei rivale Maxim Integrated, cu sediul la San Jose, California. Tranzacția, care se va realiza în acțiuni, vizează impulsionarea producției de chip-uri pentru tehnologii 5G și industria auto.

Astfel, valoarea combinată a companiei rezultate din achiziție va fi de 68 de miliarde de dolari.

Compania de tehnologie Analog Devices a fost fondată în anul 1965, la Cambridge, Massachusetts, de doi ingineri americani: Ray Stata și Matthew Lorber, absolvenți ai MIT - institutul de tehnologie din oraș, cel mai important din lume la ora actuală.

În anul 2017, productorul de semiconductori a avut venituri de 6,2 miliarde de dolari. Compania are 16.000 de angajați. De partea cealaltă, compania Maxim Integrated a fost fondată în anul 1983 la San Jose, California, de către Jack Gifford. În anul 2019, a obținut venituri de 2,3 miliarde de dolari.