La sfârșitul anului trecut, în cadrul Judecătoriei Ungheni erau 1.620 de cauze pendinte. Conform raportului publicat, recent, pe pagina web a instituției, cele mai multe dintre cele, aproximativ 87 la sută, au mai puțin de un an de când se află pe rol.

De asemenea, potrivit instanței, alte 158 dosare au o durată între unul și doi ani. Aceasta resprezintă circa 9,7% din numărul total de cauze restante. Magistrații Judecătoriei Ungheni mai examinează 52 de dosare care au o durată între doi și cinci ani, iar o cauză se află pe rol deja mai mult de cinci ani.

Din numărul total de cauze pendinte la începutul anului, cele mai multe erau dosare civile. Și anume, 813 la număr. Acestea sunt urmate de cauzele penale, 355, dosare contravenționale, 232 și cauze de insolvabilitate, 74. La celălalt pol al raitingului sunt dosarele de contencios administrativ. La sfârșitul anului 2018, 19 cauze de acest tip erau nesoluționate în cadrul Judecătoriei Ungheni.

Amintim că, în anul 2018, Judecătoria Ungheni a examinat 4.867 de dosare. Dintre acestea, cele mai multe, 3.118, au fost din domeniul civil, urmate de 875 de dosare contravenționale, 709 decizii ale judecătorului de instrucție și 165 de cauze penale.

În cadrul Palatului de Justiție din Ungheni, dat în exploatare un an în urmă, activează 12 judecători din Ungheni și Nisporeni.