Proba orală, spețele din dreptul civil și dreptul penal, le-a dat bătăi de cap candidaților la studii pentru a deveni judecători și procurori. Din totalul de 68 de persoane, doar unul a obținut notă mai mare de nouă. Anterior, la proba scrisă, peste 40 dintre candidați au avut note mai mare de nouă, dintre care trei – nota maximă.

Potrivit rezultatelor publicate de Institutul Național al Justiției, cele mai bune rezultate le-au acumulat candidații la funcția de procuror. Cea mai mare nota medie generală, egală cu 9,14, o are Victor Calac. La proba scrisă, acesta a avut nota 9,67. Alți 11 candidați la studii pentru a deveni procurori au note mai mari de opt. În cazul viitorilor judecători, doar cinci au primit note mai mari de opt.

Printre candidații care au avut la proba scrisă nota maximă, cel mai bun rezultat la testul oral îl are Victor Cucu, 8,46. Acesta este urmat de Serghei Perju cu 8,1 și Adrian Iliescu cu 6,26.

Cea mai mică notă din concurs a fost luată de un candidat la studii pentru funcția de judecător, la spețele din dreptul penal și drept procesul penal. Este vorba despre nota 4,52. În total, opt candidați nu au susținut proba orală sau nu s-au prezentat la test.

Notele afișate pot fi contestate până vineri, 1 octombrie. Rezultatele finale ale concursului de admitere urmează să fie publicate luni, 4 octombrie.

La concursul de admitere 2021 au fost scoase 15 locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror. Depunerea dosarelor a avut loc online, fiind înregistrate 134 de cereri. Condițiile de participare la concurs au fost întrunite de 127 de concurenți: 87 – candidați la funcția de procuror și 40 – candidați la funcția de judecător.