Comisia de licențiere a profesiei de avocat a stabilit că examenul de admitere la stagiul profesional în avocatură și examenul de calificare în profesia de avocat se vor desfășura în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie.

Potrivit hotărârii, perioada de depunere a actelor pentru înscrierea la examenul de admitere la stagiul profesional în avocatură, dar și pentru examenul de calificare în profesia de avocat este din data de 4 noiembrie, până în data de 17 noiembrie 2020, orele 09.00 – 12.00; 13.00 – 16.00.

Examenul de calificare în profesia de avocat se va desfășura după cum urmează:

  • proba scrisă, în perioada 23 – 28 noiembrie, orele 09:00.
  • proba verbală, 14 – 19 decembrie, orele 09.00

Cererea și actele necesare pentru participare la examenul de admitere la stagiu și pentru examenul de calificare în profesia de avocat urmează a fi depuse la Uniunea Avocaților din Republica Moldova, mun. Chișinău, str. București, 46, intrarea prin curtea sediului - în boxa cu inscripția respectivă. Ulterior, actele vor fi ridicate și înregistrate de secretarul comisiei.

A doua zi după depunerea actelor, candidatul are posibilitatea să primească numărul de înregistrare a cererii și să verifice dacă dosarul a fost depus complet la numărul de telefon 022-22- 24-22.

Modelele de documentele ce urmează să fie prezentate pot fi accesate aici.

Menționăm că, între Consiliul Uniunii Avocaților și Comisia de licențiere s-a iscat o dispută privind inițiativa organizării examenului de admitere la stagiul profesional în avocatură și a examenului de calificare în profesia de avocat. Consiliul consideră ilegală noua componență a Comisiei și vrea să-și asume organizarea sesiunii de toamnă, în timp ce noua componență a Comisiei a dispus deja data organizării.