Profesioniștii în drept din Republica Moldova și România sunt invitați miercuri, 4 noiembrie, începând cu ora 17.00, la un atelier practic cu tema ”Când e convingătoare o motivare?”, susținut de judecătorii Georgiana Doroftei (România) și Constantin Chilian (Republica Moldova). Evenimentul se va desfășura în aplicația Zoom, fără transmisiune live.

La atelier sunt invitați să participe profesioniștii în drept din Republica Moldova (avocați, judecători, procurori, grefieri, precum și alte profesii), dar și persoanele din România interesate de o justiție pe înțelesul tuturor, prin forma pe care o iau motivările judecătorilor.

Oranizatorii spun că prin acest eveniment își propun că conecteze practicienii domeniului juridic, pornind de la tema centrală a motivării hotărârilor judecătorești și să continue cu delimitarea noțiunii de "intima convingere a judecătorului". În final, va fi abordată corelarea ideilor ce vor aduse în dezbatere și va fi creat un prototip comun al motivării hotărârii judecătorești care să satisfacă așteptările tuturor participanților la actul de înfăptuire a justiției.

Participanții urmează să se înscrie pe link-ul https://bit.ly/3dYOzEv.

”Când e convingătoare o motivare” este organizat de Asociația INK - Innovation Needs Knowledge, în proiectul LEAD 2020 implementat cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST).

Georgiana Doroftei este judecător defintiv în materia Dreptului civil, Dreptului Familiei și a cauzelor cu minori și membră a Comunității Leaders for Justice (generația 10, 2019). Magistrata împărtășeșe viziunea că schimbările profunde și de durată se clădesc pornind de la stabilirea unui set comun de principii și valori fundamentale.

Constantin Chilian este absolvent al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova. Pe parcursul experienței de 8 ani în domeniul juridic, și-a început activitatea la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani în funcția de grefier/asistent judiciar și a continuat la Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova în funcția de asistent judiciar. În aprilie 2018, a susținut examenul în baza vechimii în muncă pentru funcția de judecător. În iunie 2018, a absolvit programul de leadership pentru tineri juriști – LEAD Moldova. În decembrie 2019, a fost numit în funcție de judecător Judecătoria Ungheni. În același timp, a continuat să studieze particularitățile jurisprudenței CtEDO.