Baroul de avocați din circumscripția Curții de Apel Cahul va fi condus de către un decan și un prodecan nou. Decizia a fost luată la Adunarea generală ordinară a Baroului, desfășurată în data de 9 septembrie.

Astfel, în funcția de decan al Baroului a fost ales avocatul Ion Stoian. Acesta a obținut licența de apărător acum 18 ani, în anul 2002. Potrivit Uniunii Avocaților din Moldova, noul decan este un bun profesionist pe segmentul său de activitate și nu are sacţiuni de ordin disciplinar.

Ion Stoian va prelua mandatul de decan în data de 2 noiembrie. Acesta afirmă ca va continua angajamentele asumate de către predecesor, având totodată responsabilitatea de a promova şi asigura respectarea şi aplicarea corectă a principiilor de interes comun pentru avocații din Cahul. În prezent, Baroul este condus de Alla Chebac, care este în funcția de decan pentru al doilea mandat consecutiv.

Totodată, apărătorii din Cahul au ales și un alt prodecan al Baroului. Este vorba despre Mariana Turculeţ, care deține licența de avocat din anul 2008. Mariana Turculeț va prelua mandatul de prodecan de la Svetlana Donea.

Noul decan și prodecan al Baroului de avocați Cahul au fost aleși pentru un mandat de doi ani.