Un nou eveniment online dedicat apărătorilor a fost anunțat de Uniunea Avocaților. Webinarul ”Sistemul penitenciar pe înțelesul tuturor” va avea loc miercuri, 17 noiembrie, de la 18:00 la 20:30.

Participarea este posibilă prin înscrierea prealabilă @ https://tinyurl.com/sistemulpenitenciar.

În cadrul evenimentului vor fi abordate o serie de aspecte despre sistemul penitenciar: cum este el construit, dacă-și îndeplinește menirea și dacă există ceva ce se poate face pentru a îmbunătăți viața celor care trăiesc și lucrează nemijlocit în acest ”univers.”

Avocații pot astfel participa la o discuție deschisă cu trei invitați care cunosc în mod direct realitatea din interiorul sistemului penitenciar:

  • Nicoleta Hriplivîi Caminschi, avocată specializată în drepturile omului din Republica Moldova, afiliată asociației Promo-LEX;
  • Gabriel Tiponuț, ofițer educator la Penitenciarul Timișoara din România, absolvent al programului Lideri pentru Justiție;
  • Răzvan Sibii, profesor de jurnalism la Universitatea Massachusetts Amherst și voluntar la Penitenciarul Comitatului Hampshire.

Discuția va fi moderată de Codru Vrabie, expert în bună guvernare și trainer în programele Lideri pentru Justiție România și LEAD Moldova.

Linkul de înregistrare: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwkceGqqj4jH9xeXB67mGYYfJwVDoIs24CT?fbclid=IwAR1wS8D_MANkF4eTFZWdawmL62VfrRYLPoS1SaC43Ao_7UHEcihaNQrZGeg

Evenimentul este organizat de Asociația INK în cadrul proiectului LEAD Moldova 2021, finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation.