Avocații au fost incluși în etapa a II-a de imunizare și pot primi vaccinul anti-COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut de Uniunea Avocaților din Moldova.

Pentru a beneficia de vaccin, avocatul și avocatul stagiar trebuie să se adreseze la medicul de familie, care va stabili data şi orele programate pentru vaccinarea anti- COVID-19, în dependenţă de indicaţiile medicale şi disponibilitatea vaccinului. În acest context, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a solicitat instituţiilor medico-sanitare de asistenţă medicală primară să întreprindă măsurile de rigoare în vederea realizării procesului de imunizare anti-COVID-19, conform prevederilor stabilite în actele normative, inclusiv Instrucţiunilor de producător pentru vaccinul disponibil.

Amintim că, începând cu data de 19 aprilie a fost lansată etapa a II-a de imunizare, fiind incluși angajaţii care activează în colectivităţi organizate: lucrătorii din domeniul de educaţie, personalul din cadrul serviciilor sociale, angajaţii structurilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice, apărării şi securităţii statului, ambasade, Parlament, Preşedinţie, Guvern, ministere şi instituţii subordonate acestora, agenţii, organizaţii sindicale, autorităţi publice locale, reprezentanţii mass-media, lucrătorii şi beneficiarii sistemului penitenciar.