Uniunea Avocaților îndeamnă apărătorii să vină cu propuneri privind îmbunătățirea cadrului normativ privind investigarea cauzelor de spălare a banilor. Apelul a fost făcut după ce Ministerul Justiției a anunțat despre elaborarea unui proiect de lege în acest sens.

Mai exact, Ministerul Justiției urmează să propună modificări pentru realizarea Obiectivului 3.2. ”Consolidarea capacităților organelor abilitate cu investigarea cauzelor de spălare a banilor” din Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025, aprobat de Parlamentul în 2020. Măsura presupune revizuirea cadrului normativ conform standardelor internaționale pentru sporirea eficienței activității de urmărire penală și judecarea cauzelor penale privind infracțiunile de spălare a banilor și finanțare a terorismului și a celor asociate acestora.

Avocații pot expedia propunerile prin posta electronică, la adresa uniunea.avocatilor.rm@gmail.com, până în data 15 mai. UAM îndeamnă apărătorii să se implice activ în procesul de modificare a cadrului normativ pentru a fi identificate cele mai bune soluții de ordin legislativ.