Avocații care în termen de o săptămână nu achită datoriile la bugetul Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UAM) riscă să fie privați de dreptul de a activa anul viitor.

UAM informează că în conformitate cu prevederile art. 28 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură ”Consiliul Uniunii Avocaţilor publică anual, nu mai târziu de data de 25 decembrie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, Lista avocaţilor care au dreptul de a exercita profesia de avocat. Lista avocaţilor se publică şi pe pagina oficială de internet a Uniunii Avocaţilor. Concomitent copia se remite Ministerului Justiţieiˮ.

În acest context, Uniunea recomandă avocaților verificarea achitării contribuțiilor profesionale, iar în cazul în care înregistrează datorii la bugetul Uniunii Avocaților din Republica Moldova, achitarea acestora până în data de 5 decembrie.

Potrivit UAM, persoanele care vor înregistra o datorie mai mare de 600 de lei nu vor fi incluse în Lista avocaţilor cu dreptul de a exercita profesia de avocat pentru anul 2020.