Produsele cosmetice și de parfumerie nu pot fi returnate agenților economici. Prin urmare, cumpărătorii trebuie să se asigure din timp că produsele cumpărate sunt calitative și corespund standardelor aplicate la nivel național. Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a venit cu mai multe sfaturi în acest sens.

Astfel, autoritatea spune că aceste produse trebuie să fie cumpărate din magazine specializate care au autorizațiile și condițiile respective de păstrare și comercializare a acestora. Nu trebuie să achiziționați la tarabele din stradă pentru că riscați ca ele să-și piardă calitățile, chiar dacă produsele au indicate termenul de valabilitate sau garanție stabilite de producător.

Toată informația necesară despre produs trebuie să fie prezentată pe cutie, în foaia informativă sau alte documente existente. Producătorii trebuie să indice:

  • destinația produsului: de exemplu, "gel pentru corp","gel pentru aranjarea părului";
  • compoziția produsului: lista ingredientelor este prezentată în ordinea reducerii cantității lor în rețeta produsului.

La produsele cosmetice și de parfumerie, producătorul stabilește și un termen de valabilitate care se calculează din data fabricării produsului. El poate fi indicat în următoarele moduri:

  • data fabricării (luna, anul) și termenul de valabilitate (luni, ani);
  • valabil (a se utiliza) până la (data, luna, anul).