Marți, 26 ianuarie este ultima zi în care avocații pot pretinde la o funcție de membru în Comisia specială pentru organizarea concursului privind alegerea membrilor Comisiei de licențiere a profesiei de avocat sau să candideze pentru un loc în Comisia de licențiere a profesiei de avocat.

Comisia specială pentru organizarea concursului privind alegerea membrilor Comisiei de licențiere a profesiei de avocat urmează să fie din 11 membri. În concurs sunt admiși apărătorii care au activat în calitate de avocat cel puțin cinci ani. Consiliul UAM urmează să aleagă șase membri, iar restul cinci vor fi propuși de cei patru decani ai Barourilor și de directorul Centrului de instruire, din lista avocaților formatori. Doritorii de a participa în competiție urmează să trimită o cerere pe adresa de e-mail uniunea.avocatilor.rm@gmail.com.

În schimb, doritorii de a participa la concurs pentru a obține calitatea de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat trebuie să depună mai multe acte, după cum urmează:

  • Cererea de participare la concurs;
  • CV-ul în limba română;
  • Lista evenimentelor de formare profesională continuă la care a participat în ultimii patru ani;
  • Copia legitimației de avocat și a documentelor care confirmă stagiul de profesor titular în drept;
  • Declarația pe proprie răspundere privind întrunirea condițiilor pentru a deveni membru al Comisiei de licențiere.

Dosarele urmează să fie expediate, la fel, la adresa de e-mail uniunea.avocatilor.rm@gmail.com.