Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a anunțat că astăzi este data limită de depunere a dosarelor pentru obținerea compensațiilor privind diminuarea consecințelor provocate de calamitățile naturale asupra recoltei agricole din anul curent. 

Instituția a îndeamnat toți producătorii agricoli, ce au fost afectați de secetă și grindină, să depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale AIPA din raza căruia își desfășoară activitatea, pentru a beneficia de acest suport din partea statului.

Precizăm că, compensația se acordă solicitantului care a suferit prejudiciu (conform actelor de constatare) ca urmare a secetei ce a afectat 60% și mai mult din recoltă (culturi cerealiere din prima grupă: grâu de toamnă; orz de toamnă; rapiță de toamnă) și a grindinei ce a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor horticole (pomicole, nucifere, arbuști fructiferi și căpșun; vița-de-vie (soiuri tehnice și pentru masă); culturi legumicole, cultivate în câmp deschis și mazăre).

Compensația se acordă solicitanților sub formă de cuantum, în funcție de cultură, suprafața afectată și gradul de afectare. Mărimea compensației pentru culturile afectate se calculează reieșind din suprafața afectată și cuantumul valoric per cultură.