Asociația Voci pentru Democrație și Justiție (VeDem Just) a trimis către Republica Moldova un transport cu 35.000 viziere. Ele vor fi donate cadrelor medicale de la noi din țară.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației, în perioada 18 – 22 mai 2020 au fost produse în centrul clujean coordonat de judecătorul Cristi Danileț, membru fondator al asociației VeDem Just, un număr de 90.000 de viziere. Au fost implicate în activitate 20 de persoane, majoritatea voluntari din mișcarea civică ”Vă ajutăm din Cluj!”.

Ieri, 25 mai, asociația VeDem Just a expediat către Asociația Companiilor de Creație din Moldova un număr de 35.000 de viziere destinate cadrelor medicale de peste Prut implicate în lupta împotriva Covid-19.

Producția de la Cluj se va relua în perioada 2-5 iunie 2020. Toate vizierele se distribuie gratuit. Asamblarea se face de către beneficiar pe baza unui ghid furnizat odată cu produsul, disponibil în format pdf și video.

Asociația VeDem Just face parte din mișcarea națională viziere.ro care și-a propus dotarea cu scuturi faciale a personalului medical din prima linie implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19.