Asigurătorii moldoveni au vândut, pe parcursul a nouă luni, polițe de asigurare în suma de peste 1,2 miliarde de lei. Suma este mai mare decât cea înregistrată în perioada similară a anului trecut când a fost puțin sub 1,1 miliarde de lei.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), companiile de asigurări au achitat despăgubiri în sumă de 496 de milioane de lei.

De altfel, cele 14 companii de asigurări existente în Republica Moldova au înregistrat împreună un profit de aproape 69 de milioane de lei, aproape dublu față de anul trecut, când au acumulat doar 36,7 milioane de lei.

Cel mai bine pare să le fi mers celor de la Grawe Carat Asigurari SA care au obținut un profit de peste 28 de milioane de lei. Pe locul doi s-a situat General Asigurari SA cu 17,39 milioane lei. Top trei la capitolul profit obținut este completat de Asterra Grup SA care a adunat 12,3 milioane de lei.

Sunt însă și asigurători care nu o duc la fel de bine. Moldasig SA de exemplu a înregistrat pierderi în sumă de peste 24 de milioane de lei. De asemenea, au înregistrat pierderi Intact Asigurari Generale SA și Garantie SA. Este vorba despre 2 milioane de lei și, respectiv, 561 mii lei.