Timp de aproximativ 20 de luni, peste 461.279 de persoane s-au programat prealabil la serviciile prestate de Agenția Servicii Publice (ASP). Datele au fost pubicate de autoritatea publică, menționând că programarea este gratuită.

Pentru o gestionare mai eficientă a timpului, cetățenii au posibilitatea de a-și planifica din timp vizita la ASP. Programarea se face prin sistemul informaţional ”Programare electronică” de pe pagina oficială a Agenției, www.asp.gov.md, direct la numerele de contact ale centrelor multifuncționale sau prin intermediul Call-centrului la numerele de telefon 14 909, (+373) 22 25-70-70.

Programarea este deschisă pentru un termen de trei luni și este disponibilă pentru serviciile ASP de stare civilă, eliberare a actelor de identitate, serviciile cadastrale, examenul teoretic, precum și examenul practic de obținere al permisului de conducere.

Persoanele programate beneficiază de serviciile prestate de ASP în mod prioritar. Totodată, persoanele cu dizabilități, în etate și copiii până la trei ani au, la fel, prioritate la deservire.