Mediul de afaceri va fi consiliat în domeniul aplicării standardelor moldovenești și respectarea prevederilor acestora în cadrul unui webinar. Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a anunțat organizarea unui eveniment online având ca subiect principal aplicarea standardelor naționale și asigurarea conformității cu cerințele declarate.

Webinarul, organizat în comun cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Institutul de Standardizare din Moldova, va avea loc în data 10.11.2021, cu începere de la orele 10:00.

Evenimentul va avea loc online, pe platformele: Facebook a APCSP, CCI și Zoom Meeting.

Subiectele abordate se vor axa pe următoarele aspecte:

  • utilizarea standardelor europene, internaţionale, interstatale şi ale altor ţări, adoptate ca standarde moldovenești de către organismul naţional de standardizare;
  • respectarea cerințelor stabilite prin standarde de referinţe şi documente ale organizaţiilor europene şi internaţionale de specialitate;
  • identificarea standardelor naţionale utilizate în scopul evaluării conformităţii;
  • procedura de declarare a conformității că produsul este conform cerinţelor specificate sau declarate.

Evenimentul este parte din cadrul campaniei de informare destinat mediului de afaceri în contextul Săptămânii Mondiale a Calității marcată în acest an în perioada 8-12 noiembrie, având tematica: Sustainability: improving our products, people and planet.

Obiectivul primordial al evenimentului este consilierea mediului de afaceri în domeniul aplicării standardelor moldovenești și respectarea prevederilor acestora în scopul scăderii riscului apariţiei produselor periculoase pe piaţă prin respectarea cerinţelor de siguranţă aplicabile pentru produse și servicii și neadmiterea pătrunderii pe piaţă a produselor care prezintă pericol pentru viaţa şi sănătatea consumatorilor.