Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) suspendă procesul de publicare în Monitorul Oficial și punere în aplicare a Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr.54/2020 din 28 februarie 2020 privind aprobarea tarifelor fixe şi prețurile plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie de către producătorii care vor obține statutul de producător eligibil în anul 2020.

Decizia este motivată de faptul ca Parlamentul declarat starea de urgență.Potrivit unui comunicat de presă, prin suspendarea procesului se dorește ”asigurarea unui proces echitabil, transparent și nediscriminatoriu pentru toți potențialii producători eligibili de energie electrică din surse regenerabile”.

Despre data expedierii la Monitorul Oficial și data intrării în vigoare a Hotărârii ANRE va informa suplimentar și în termeni proximi potențialii producători eligibili de energie electrică din surse regenerabile, cert este că aceasta se va realiza după ridicarea stării de urgență.

Agenții economici care au achitat în contul bancar al ANRE garanțiile de participare pot solicita restituirea acestora. Solicitările de restituire a garanțiilor de participare pot fi expediate Agenției prin intermediul poștei electronice (email: [email protected]).