Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a reluat procesul de autorizare periodică a personalului operativ şi tehnic al întreprinderilor energetice la gradul de securitate electrică, precum şi al agenților economici care prestează servicii de deservire a obiectelor energetice. Această activitate este în conformitate cu Legea cu privire la energetică și actele de procedură ale ANRE.

Odată cu relaxarea restricțiilor legate de starea de urgență instituită din cauza pandemiei de Covid-19, Comisia centrală a ANRE și Comisiile teritoriale ale Departamentului Supraveghere Energetică au continuat activitatea de autorizare a personalului electrotehnic al agenților economici la grupa de securitate electrică,  în luna iunie curent fiind autorizate peste 450 de persoane.

În această perioadă, Comisia centrală a planificat și a organizat verificarea cunoștințelor personalului electrotehnic din cadrul a șase întreprinderi strategice din sectorul electroenergetic și al agenților economici care prestează servicii de deservire a obiectelor energetice. Astfel, au fost atestate 28 de persoane din cadrul întreprinderilor specializate și 25 inspectori din cadrul oficiilor teritoriale ale ANRE.

La rândul lor, Comisiile întreprinderilor electroenergetice și ale agenților economici care prestează servicii de deservire a obiectelor energetice, vor organiza verificarea neordinară a cunoștințelor personalului electrotehnic din cadrul acestor întreprinderi, care trebuie finalizată până la 31 iulie.