Angajatorii vor avea posibilitatea de a emite ordinul de concediere a salariatului în perioada aflării acestuia în concediu medical.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat pentru consultări publice un proiect de modificare a unui articol din Codul Muncii (art. 86) și două articole din Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public (art. 63 și 64).

Proiectul prevede că totuși un astfel de ordin de concediere va produce efecte juridice doar după revenirea din concediul medical, fără a diminua salariatului drepturile și garanțiile sociale prevăzute de lege. Ziua eliberării va fi considerată prima zi de muncă după revenirea din concediu.

În prezent, Codul Muncii stabilește că nu se admite concedierea salariatului în perioada aflării lui în concediu medical, în concediu de odihnă anual, în concediu de studii, în concediu de maternitate, în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la vârsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în perioada îndeplinirii obligaţiilor de stat sau obşteşti, precum şi în perioada detaşării, cu excepţia cazurilor de lichidare a unităţii.