Majoritatea angajaților instanțelor de judecată au apreciat pozitiv modul de funcționare a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor, a sistemului de înregistrare audio a ședințelor de judecată SRS ”Femida” și Videoconferința. Datele unui sondaj anonim desfășurat la sfârșitul anului trecut a fost publicat, recent, de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 353 respondenți din nouă instanțe judecătorești, dintre care două curţi de apel şi șapte judecătorii. Asta chiar dacă inițial se preconiza că vor fi colectate răspunsuri de la toate cele 19 instanțe judecătorești, însă doar nouă au completat chestionarele.

Astfel, potrivit datelor, 274 respondenţi, ceea ce constituie aproximativ 78%, apreciază nivelul funcţionării softurilor instalate cu calificativele “bine” şi “foarte bine”. Restul au spus că acestea lucrează satisfăcător, rău sau foarte rău.

Totodată, circa 72 la sută dintre respondenți au spus că echipamentului / sistemului de înregistrare audio a ședințelor de judecată FEMIDA funcționează ”bine” sau ”foarte bine”. În cazul echipamentului/ sistemului destinat desfășurării Videoconferințelor calificativul “bine” şi “foarte bine” a fost oferit de 68% dintre participanți.

De cele mai dese ori, persoanele care au spus că sistemele funcționează prost au invocate motive tehnice sau de deservire a echipamentelor.

Raportul complet poate fi consultat aici.