De la începutul anului, Poliția din Chișinău a făcut 1.207 razii de verificare a condițiilor de efectuare a comerțului stradal. În rezultat, au fost întocmite 2.492 procese-verbale și aplicate amenzi în sumă totală de 3.599.500 lei.

Măsurile luate de autorități au drept scop lupta cu comerțul stradal ilegal, iar comercianţii să-şi realizeze produsele în locuri special amenajate și autorizate. În acest context Poliția capitalei îndeamnă cetățenii să fie atenți și să manifeste o atitudine mai precaută, atunci când aleg și procură produsele alimentare.

Printre recomandările făcute de oamenii legii se regăsesc:

  • procurați produse alimentare numai în locuri autorizate şi conform cu reglementările legislației din domeniul comerțului: magazine alimentare, piețe agroalimentare etc., unde produsele sunt recepționate în baza documentelor ce le confirmă calitatea și siguranța.
  • asiguraţi-vă ca agenţii economici care comercializează produse proaspete, dispun de echipamente şi condiţii specifice acestui gen de comerţ (vitrine frigorifice);
  • fiți atenți și la alte particularități ce scot în evidență calitatea, data producerii, termenul de valabilitate, condițiile de păstrare și transportare a acestora.