Aeroportul Internațional Chișinău are un nou proprietar. Este vorba de firma NR Investments Ltd, care a achiziționat o participație de 95% din Avia Invest, compania care în 2013 a luat în concesiune Aeroportul.

Acordul de achiziționare a pachetului de 95% ar fi fost semnat astăzi între reprezentanții Avia și singurul beneficiar al NR Investments, Nat Rothschild, transmite airport-world.com.

Sursa mai scrie că NR Investments  a fost fondată în 2007 și are o experiență vastă în investiții în infrastructura, în Europa Centrală.

Mai multe detalii privind tranzacția cu Avia Invest vor fi oferite în luna septembrie.

Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău este în prezent investigată de Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice, care a depus o sesizare în adresa Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție) cu privire la concesionarea Aeroportului.

Avia Invest a luat în concesiune Aeroportul din Chișinău în noiembrie 2013, în cadrul unui parteneriat public-privat pentru o perioadă de 49 de ani. După efectuarea tranzacției, firma și-a schimbat de mai multe ori proprietarii.