Primăria capitalei a anunțat că până la aprobarea finală a Regulamentului privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și afișaj din capitală, document aflat proces de consultare publică, agenții economici urmează să se ghideze de regulamentul provizoriu care este în vigoare, atunci când amplasează panouri de reclamă pe fațadele clădirilor.

Autoritățile municipale au mai anunțat că operatorii de publicitate, care au amplasat ilegal panouri pe fațadele clădirilor, urmează a fi somați pentru evacuarea acestora.

Potrivit oficialilor din cadrul primăriei, agenții economici acționează, în mare parte unilateral, fără a-și coordona acțiunile cu municipalitatea, atâta timp cât regulamentul nou nu a fost încă aprobat de Consiliul municipal Chișinău.

În acest context, urmează a fi aprobat un nou Regulament, care va include un compartiment special - Codul de design al faţadelor, care va stipula modalităţile de reglementare şi design a pereților clădirilor, lucru care nu a existat anterior.

Codul de design al faţadelor va include reglementări stricte despre procedura de avizare, cum să arate şi cum va fi amplasată publicitatea pe clădiri.

După aprobarea noului Regulament, agenţii economici care nu vor respecta condițiile impuse de autoritățile locale, vor fi sancţionaţi.