Agenția Proprietății Publice a dat în judecată Avia Invest pentru că nu și-a onorat integral obligațiunile prevăzute în contractul de concesiune. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietății Publice.

Potrivit anunțului, pentru unele din direcțiile investiționale, SRL ”Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 mln. EUR mai puțin decât este prevăzut în Programul investițional.

Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenția Proprietății Publice, în data de 6 februarie, a expediat în adresa  SRL ”Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment, erau în jur de 500 mii euro. În data de 14 februarie,  SRL ”Avia Invest” a refuzat să satisfacă pretențiile înaintate de Agenție.

Prin urmare, Agenției Proprietății Publice a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL ”Avia Invest” privind încasarea penalităților/daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale. Cererea a fost depusă în data de 19 martie și în prezent este pusă pe rol  la Judecătoria Chișinău (sediul Centru).