La doar patru luni de la aprobarea modificărilor legislative privind trecerea Agenției de Proprietăți Publice (APP) din subordinea Guvernului în cea a Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), instituția este scoasă, din nou, din subordinea ministerului.

Decizia a fost luată de Executiv în ședința din 19 noiembrie, prin aprobarea unor modificări la Legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice. Și anume, prin excluderea textului ”subordonată Ministerului Economiei şi Infrastructurii” din art. 2 și 7, alin. (2) din Lege.

Modificarea urmează a fi aprobată și de Parlament.

Noile reglementări sunt aprobate la doar patru luni de la adoptarea de către Parlament a modificărilor la aceeași lege, prin care s-a decis substituirea textului ”subordonată Guvernului” cu cuvintele ”subordonată Ministerului Economiei și Infrastructurii”.

Atunci autorii proiectului au menționat că organul abilitat cu administrarea și deetatizarea proprietății publice a statului trebuie să fie în subordinea ministerului care elaborează politici în acest domeniu, respectiv MEI.

APP a mai ajuns în subordinea Guvernului în 2017 în urma unor modifiări la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.