Agenția pentru Supraveghere Tehnică a reluat controalele pe șantierele de construcție. Anunțul a fost făcut de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Din data de 1 iulie, inspectorii instituției au lansat în process de lucru 114 controale planificate și 13 inopinate.

De la începutul anului, Agenția a efectuat deja 31 de controale în domeniul construcțiilor și urbanismului, în vederea asigurării respectării standardelor de calitate. În rezultatul constatărilor neconformităților au fost aplicate amenzi în valoare totală de 296.760 mii lei.

De asemenea, în rezultatul încălcărilor depistate, Agenția a înaintat către Comisia de atestare trei propuneri privind sistarea valabilității și anularea certificatelor de atestare tehnico-profesională a responsabililor tehnici, diriginților de șantier, proiectanților, verificatorilor de proiecte şi a altor specialiști implicați în procesul de construcție.

Conform graficului controalelor planificate asupra activității de întreprinzător, pentru perioada ianuarie – iunie au fost planificate 696 de controale. Până la instituirea moratoriului, precum și pe perioada stării de urgență în condițiile impuse de situația epidemiologică din țară, de către Agenția pentru Supraveghere Tehnică au fost efectuate 92 de controale planificate și 8 inopinate.