Acțiunile familiei Voronin la SA "Banca de Finanțe și Comerț" se pare că se bucură de un interes sporit, după ce au fost scoase repetat la vânzare. Potrivit datelor publicate de Bursa de Valori a Moldovei, s-au înregistrat trei tranzacții de vânzare-cumpărare, iar valoarea acestora a depășit 1,2 milioane de lei.

Mai exact, 4.836 hârtii de valoare ale băncii au fost vândute la un preț de 260,66 lei per unitate. În total, în cadrul a trei tranzacții s-au încasat 1.260.551,76 lei. Acțiunile vândute reprezintă circa 0,37 la sută din emisia totală.

Menționăm că, acțiunile FinComBank au început să se vândă încă de săptămâna trecută, după ce au fost expuse repetat pentru vânzare. În total, urmează să fie tranzacționate 36,15 la sută dintre acțiuni. Termenul limită pentru vânzare este 11 decembrie. Costul inițial al tuturor acțiunilor expuse spre comercializare este 123.938.095 lei.

Acţiunile expuse spre vânzare pot fi achiziţionate de un singur cumpărător sau de un grup de persoane ce acţionează concertat. În cazul achiziționării unui numar de acțiuni, care la prețul nominal constituie 1% sau mai mult din capitalul social al băncii, achizitorul potențial, până la achiziţionarea respectivă, trebue să obțină aprobarea prealabilă a Băncii Naţionale a Moldovei.

Capitalul social al FinComBank este de 131.544.200 lei. Acesta este divizat în 1.315.442 acţiuni ordinare nominative de clasa I cu drept de vot.