Circa 0,12 la sută dintre acțiunile BC Moldova-Agroindbank SA au fost vândute, ieri, la Bursa de Valori. Potrivit informaților publicate, tipul tranzacției a fost pachet unic (licitație cu strigare).

Cele 1.199 hârtii de valoare au fost vândute la un preț de 2.908 lei per unitate. În total, în urma tranzacției s-a încasat 3.486.692 lei. În context, menționâm că în ultima perioadă acțiunile Moldova-Agroindbank sunt vândute la preț record pentru țara noastră. Valoarea acestora crește destul de rapid. Astfel, dacă în luna iunie prețul unei acțiuni era de 2.200 lei, la mijlocul lunii septembrie acesta a ajuns până la 2.500 lei, iar în ultima lună a mai crescut cu circa 400 lei per unitate. Amintim că, valoarea nominală a unei hârtii de valoare emisă de bancă este stabilită la prețul de 200 lei.

Încă la începutul anului banca se afla sub regim de supraveghere intensivă. Acesta a fost ridicat de Banca Națională a Moldovei în luna aprilie. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acționariatului, în urma achiziționării a 41.09 la sută din capitalul social de către HEIM PARTNERS LIMITED, format dintr-un consorțiu internațional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital.