Acționarii de la ”MOLDASIG” sunt convocați la adunare. Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a anunțat că a luat act de proiectul deciziei administratorului special al Companiei de Asigurări ”MOLDASIG” SA privind convocarea adunării generale extraordinare a acționarilor în data de 6 septembrie.

Decizia a fost luată după ce în urmă cu câteva săptămâni Consiliului de Administrație al CNPF a preluat controlul asupra companiei de asigurări ”MOLDASIG” SA. Atunci s-a decis ”preluarea de către autoritatea de supraveghere în gestiune nemijlocită a acțiunilor suspendate și nou-emise ale ”MOLDASIG” SA în cuantum de 480.000 unități (79,98%), prin exercitarea tuturor drepturilor și obligațiilor acționarului, și instituirea administrării speciale provizorie a ”MOLDASIG” SA.

Amintim că, recent, șeful statului a anunțat că vânzarea pachetului de acțiuni al companiei ”MOLDASIG” SA a fost sistată. Declarația a fost făcută în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 18 iulie în cadrul căreia a fost discutată situația de pe piața asigurărilor.

Potrivit președintelui, CNPF a oferit mai multe informații despre situația de pe piața asigurărilor, constantându-se anumire riscuri în ceea ce privește compania ”MOLDASIG” SA. Riscurile nu ar viza activitatea companiei, ci modul de înstrăinare de către stat.

Președintele a menționat că statul va rămâne în continuare proprietarul acțiunilor companiei și că procesul de vânzare a fost sistat până la o reevaluare a acțiunilor pentru a comercializa pachetul la o valoare de piață reală. Banii încasați ar urma să fie utilizați pentru ”recuperarea miliardului”.

Șeful statului a declarat că se planifica atunci ca asigurătorul să fie vândut la un preț de circa 15 milioane de lei, în timp ce activele companiei ar însuma jumătate de miliard de lei.