Din această săptămână, dosarele pentru eliberarea actelor permisive în construcții în municipiul Chișinău pot fi depuse online, la Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare. Anunțul a fost făcut de Primăria Capitalei.

Sistemul este accesibil pentru aplicarea sau prelucrarea online a demersurilor pentru obținerea documentației de urbanism. Până la sfârșitul lunii curente, procesul va fi în regim de testare și setare a tuturor aspectelor de lucru.

Totodată, autoritățile spun că sistemul de solicitare online a documentației pentru construcții va fi dezvoltat și suplinit cu alte funcționalități, astfel încât până la finele anului, municipalitatea să gestioneze totalmente electronic procesul de eliberare a documentației de urbanism să și să reducă la maxim implicarea factorului uman. Depunerea online a dosarelor pentru eliberarea actelor permisive în construcții este un proiect realizat în parteneriat cu Banca Mondială.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei, de la începutul anului au fost înregistrate 219 certificate de urbanism. În anul 2019 au fost eliberate peste 650 de acte permisive în construcții, iar în 2018, mai mult de 830.