Un bărbat a acționat în judecată Inspectoratul de Poliție Dubăsari și a cerut daune morale și materiale pentru că i-ar fi fost întocmit în mod abuziv proces-verbal pentru samavolnicie. Mai exact, poliția i-a întocmit actul de constatare a contravenției după ce reclamantul a prins trei cocoși care aparțineau unei femei și a refuzat să-i întoarcă.

Prin decizia instanței de fond, care a examinat contestația împreună cu acuzația de bază, s-a încetat procesul contravențional pornit împotriva bărbatului, iar procesul verbal a fost declarat nul. Bărbatul a precizat că la examinarea cauzei contravenționale a suportat cheltuieli de asistență juridică, iar întocmirea procesului-verbal i-a provocat suferințe și a cerut daune morale și materiale în sumă totală de aproape 14 mii de lei. 

Pretenția bărbatului nu a fost admisă de către judecătoria de fond și nici de instanța de apel. Acesta a depus recurs, care la fel a fost respins. Judecătorii de la instanța supremă au precizat că dezacordul recurentului cu decizia instanţei de apel nu constituie un temei de casare a deciziei.