Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a lansat aplicația online Comparator de oferte pentru serviciile mobilecu scopul de a pune la dispoziţia utilizatorilor un instrument care să îi asiste la alegerea celei mai bune oferte de servicii mobile pentru nevoile lor.

Comparatorul are un caracter exclusiv informativ oferindu-le posibilitatea de a compara ofertele de telefonie mobilă şi Internet existente pe piaţă, înainte de a alege un anumit furnizor sau o anumită ofertă.

Potrivit ANRCETI, pe baza criteriilor de selecție introduse de utilizatori, Comparatorul realizează analize comparative ale ofertelor-tip de furnizare a serviciilor de telefonie mobilă și Internet mobil existente pe piaţă, oferind un Clasament al ofertelor din punct de vedere al preţului și a altor elemente componente din oferte. Sistemul ordonează lista ofertelor selectate, strict în ordinea crescătoare a preţului fiecărei oferte.

De asemenea, aplicația nu ia în calcul ofertele negociate/personalizate, ci doar ofertele publice pentru serviciile de telefonie mobilă şi Internet mobil, publicate pe paginile oficiale ale furnizorilor Î.M.”Orange Moldova” S.A., Î.M.”Moldcell” S.A. și ”Moldtelecom” S.A.

Deşi preţul este esenţial în alegerea unei oferte, ANRCETI recomandă utilizatorilor să nu ignore celelalte elemente importante ale ofertelor comerciale prezentate, cum ar fi: bonusurile aplicate, traficul Internet și minutele incluse, informații despre eventualele promoții, alte beneficii, penalități în caz de reziliere etc.