Serviciul Fiscal de Stat a lansat, în data de 30 ianuarie, concursul ”Loteria fiscală”.

Regulile concursului prevăd că fiecare cetățean, care a împlinit vârsta de 18 ani, devine automat participant la ”Loteria fIscală” dacă deține un card bancar de la orice bancă licențiată în Republica Moldova și achită orice cumpărătură sau serviciu cu cardul în valoare mai mare de 30 lei.

În cadrul concursului, câștigătorii vor fi desemnați trimestrial, în fiecare trimestru fiind alocate 175 de premii a câte 1.000 lei fiecare.

Fondul total de câștiguri pentru desfășurarea loteriei constituie 1.000.000 lei. Tragerile la sorți vor fi efectuate aleatoriu, în mod automat, prin intermediul platformei Random.org.

Prima extragere va a vea loc la data de 16 aprilie, la care vor fi desemnați câștigătorii primei etape.

Loteria se va desfășura în patru etape trimestriale și două ediții speciale (în perioada sarbătorilor de Paști și în perioada sărbătorilor de iarnă, în care vor fi alocate câte 100 de premii în valoare de 1.500 lei pentru fiecare etapă).

Premiile vor fi transferate câștigătorilor pe conturile de card, în maximum 10 zile după publicarea listei câștigătorilor pe pagina www.sfs.md.

Potrivit Fisc, scopul lansării acestei concurs este sensibilizarea cetățenilor în sensul promovării achitării fără numerar, prin utilizarea cardurilor bancare.