În Monitorul Oficial din 6 martie a fost publicată și a intrat în vigoare Convenția colectivă (nivel național) cu privire la modelul Programării concediilor de odihnă anuale, care are caracter de recomandare pentru entități.

Prin aceasta s-a aprobat noul model al Programării concediilor de odihnă anuale, în scopul asigurării aplicării corecte și uniforme a prevederilor Codului muncii, referitoare la programarea concediilor de odihnă anuale.

Convenția recomandă tuturor unităților, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, să utilizeze noul model.

Conform art. 116 din Codul Muncii, programarea concediilor de odihnă anuale pentru anul următor se face de angajator, de comun acord cu reprezentanții salariaților, cu cel puțin 2 săptămîni înainte de sfîrşitul fiecărui an calendaristic. La programarea concediilor de odihnă anuale se ţine cont atît de dorința salariaților, cât şi de necesitatea asigurării bunei funcționări a unității. Totodată, programarea concediilor de odihnă anuale este obligatorie atât pentru angajator, cât şi pentru salariat. Salariatul trebuie să fie prevenit, în formă scrisă, despre data începerii concediului cu cel puțin 2 săptămâni înainte.

Sursa: contabilsef.md