Consiliul avocaţial a examinat şi aprobat Nomenclatorul dosarelor arhivate. Uniunea Avocaților din Moldova (UAM) spune că astfel va fi mai bine organizată activitatea de arhivare a dosarelor avocaţilor, avocaţilor stagiari.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de UAM, acest lucru va contribui la eficientizarea procedurii de identificare şi ținere a evidenţei arhivare în cadrul Uniunii. Astfel, fiecare departament din cadrul Uniunii, Barourile, Comisiile specializate şi Centru de Instruire UARM, vor ţine evidenţa dosarelor și documentelor încredinţate sau create de aceştia.

De asemenea, anual, organele abilitate precum şi persoanele responsabile din cadrul Secretariatului UARM, vor efectua expertiza valorii documentelor.

Tot în cadrul aceleiași şedinţe Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova a aprobat Politica de contabilitate a instituţiei pentru anii 2019-2020. Documentul prevede noţiuni şi reguli ce ţin de responsabilitatea persoanelor abilitate din cadrul Uniunii pentru a duce evidenţa actelor, plăţilor şi a dreptului de semnătură a documentelor cu titlul financiar, precum şi procedeele contabile pentru care actele normative prevăd alte operaţiuni financiare.