În concursul de admitere 2020 pentru cursurile de formare inițială la Institutul Național al Justiției (INJ) s-au înscris 141 candidați eligibili: 87 dintre aceștia optează pentru funcția de procuror și 54 pentru cea de magistrat. Depunerea dosarelor a avut loc online pe pagina web a Institutului, în perioada 1-31 iulie. Datele au fost prezentate de INJ.

În data de 2 septembrie, candidații urmează să susțină testul psihologic eliminatoriu, testul de specialitate (testul-grilă) și proba orală. Calendarul de desfăşurare a concursului de admitere la INJ poate fi modificat, în funcție de evoluția situației epidemiologică în țară. Rezultatele concursului de admitere la cursurile de formare inițială ar putea fi anunțate în data de 30 septembrie.

În actuala sesiune de admitere, Consiliul Institutului Național al Justiției a scos la concurs 15 locuri de studii pentru candidații la funcția de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror.

În concursul desfășurat în anul 2019 au fost 119 concurenți, dintre care 48 de persoane vroiau să ajungă judecător și 71, procuror. Anul trecut au fost scoase la concurs 20 de locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror.