Șase magistrați au solicitat ca să fie evaluați de Colegiile specializate ale Consiliului Superior al Magistraturii pentru o eventuală promovare. Unii dintre aceștia vor să fie numiți în funcții administrative, iar alții tinde spre promovare la o instanță ierarhic superioară.

Lista acestora urmează să fie analizată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul următoarei reuniunii. Dintre cei șase magistrați care au solicitat evaluarea, trei activează la Judecătoria Chișinău, doi la Judecătoria Bălți și unul la Judecătoria Cimișlia.

Astfel:

• Constantin Damaschin, de la Judecătoria Chișinău vrea să fie promovat în instanța ierarhic superioară;

• Ghenadie Eremciuc, de la Judecătoria Bălți optează pentru o promovare în instanța ierarhic superioară sau în funcție administrativă;

• Veronica Carapirea, de la Judecătoria Cimișlia țintește spre o promovare în funcție administrativă;

• Tatiana Bivol, de la Judecătoria Chișinău optează pentru promovarea în funcție administrativă;

• Alexandru Roșca, de la Judecătoria Bălți vrea să ajungă la conducerea instanței unde activează.

La fel, magistratul Gheorghe Balan, de la Judecătoria Chișinău a solicitat să fie evaluat din propria inițiativă. Tot la următoarea reuniune, Plenul CSM urmează să se pronunțe asupra demersului președitelui Judecătoriei Orhei, Veronica Cupcea, referitor la acordarea gradului de calificare cinci unor judecători. Este vorba despre Iurie Movilă, Ecaterina Buzu și Vitalie Pîslariuc.

Toți trei au primit calificativul foarte bine din partea Colegiului de evaluare.