Funcția de decan al Baroului de avocați din circumscripția Curții de Apel Chișinău este râvnită de șase apărători. Lista acestora a fost publicată pe pagina web a Uniunii Avocaților din Moldova.

Astfel, pentru următorii doi ani, la conducerea Baroului vor să fie:

  • Natalia Moloșag, are licența de avocat din anul 2006;
  • Mihail Durnescu, are licența de avocat din anul 2011;
  • Dorian Diaconu, are licența de avocat din anul 2006;
  • Alexandru Prisac, are licența de avocat din anul 2010;
  • Anatolie Barbacar, are licența de avocat din anul 2002;
  • Dorin Popescu, actualul decan al Baroului, are licența de avocat din anul 2002.

În același timp, pentru funcția de prodecan concurează trei avocați. Este vorba despre Alexandru Țurcan, Corina Stratan și Alexandru Prisac. Inițial, în concursul pentru ocuparea funcției de prodecan al Baroului Chișinău s-a înscris și Dorin Popescu. Ulterior, acesta și-a retras, însă, candidatura.

Candidații la funcțiile de decan și prodecan își pot promova programele până în data de 19 septembrie, iar ulterior va fi organizată nemijlocit procedura de vot, în perioada 21 – 25 septembrie, între orele 8.00 – 17.00, la sediul Baroului Chișinău.

Numărarea voturilor și publicarea rezultatelor urmează să fie efectuate în data de 25 septembrie. Dacă numărul legal de avocați nu va fi întrunit, se va convoaca o nouă Adunare Generală, care se va desfășura în perioada 5 - 9 octombrie.

Menționăm că, anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de autorități, Adunarea general ordinară a Baroului de avocați din circumscripția Curții de Apel Chișinău se desfășoară sub forma unei adunări deschise pe o durată de mai multe zile.