49 de studenți din anul I al Facultății de Drept din cadrul Universității București au fost propuși pentru exmatriculare pe motiv că ar fi fraudat mai multe examene, relatează edupedu.ro. Tinerii ar fi comunicat pe whatsapp metode de copiere la examenele online și chiar rezolvau în comun subiectele. Propunerea de exmatriculare a atât de multor studenți este o premieră pentru facultatea de Drept din Capitală, a confirmat decanul Răzvan Dincă.

”Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile”, a declarat decanul Facultății de Drept din București pentru sursă.

Răzvan Dincă a explicat că este pentru prima dată când atât de mulți studenți sunt propuși pentru exmatriculare. Profesorul s-a declarat șocat de această situație: ”e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii.”

Edupedu.ro relatează că acest scandal survine unei alte întâmplări controversate, petrecută tot la Facultatea de Drept din Capitală. În urmă cu o săptămână, conducerea facultății a anulat un examen online susținut simultan de 770 de studenți după ce s-a constatat că subiectele erau în proporție de 90% identice cu subiectele de la examenul anterior.

Sursa: bihorjust.ro