Serviciul Fiscal de Stat a desemnat astăzi 43 de contribuabili pentru premiere cu Certificate de credibilitate pentru aportul lor în promovarea civismului fiscal și conformarea la onorarea obligațiilor fiscale.

Potrivit SFS, într-un an destul de dificil cu care se confruntă întreaga societate, contribuția semnificativă de care au dat dovadă acești contribuabili este vitală și necesară pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova.

Instituția a mulțumit contribuabililor premiați pentru perseverența și capacitatea de sporire a performanțelor profesionale, fapt ce se răsfrânge în mod benefic asupra dezvoltării economiei naționale și contribuie la prosperitatea întregii societăți.

Certificatele de credibilitate sunt înmânate anual în conformitate cu  Regulamentul cu privire la stimularea morală (nonfinanciară) a contribuabililor onești.

Potrivit acestui Regulament certificatul de credibilitate este document stimulatoriu înmînat de către SFS contribuabilului, ce atestă calificarea acestuia la categoria de contribuabil onest şi îi acordă dreptul la unele avantaje fiscal.

Totodată, Regulamentul definește contribuabilul onest (credibil) drept contribuabil, care a demonstrat un înalt grad de conformare fiscală voluntară şi onorare a obligaţiilor fiscale;

Lista contribuabililor onești premiați în acest an poate fi accesată aici.