Judecătorii Victor Potlog, Sofia Aramă, Aliona Donos și Andrei Guțu au solicitat să fie evaluați pentru o eventuală promovare în funcție. Solicitările acestora urmează să fie examinate la următoarea ședință a Consiliului Superior al Magistraturii.

Mai exact, Victor Potlog și Sofia Aramă, de la Judecătoria Cimișlia vor să ajungă în funcția administrativă. Totodată, Aliona Donos, de la Judecătoria Bălți vrea la o instanță ierarhic superioară, iar Andrei Guțu, de la aceeași instanță, urmează să fie evaluat pentru o eventuală promovare în funcție administrativă sau pentru a fi promovat la o instanță ierarhic superioară.

Potrivit datelor publicate pe paginele web ale instanțelor, cea mai mare experiență de activitate în funcție de magistrat o au judecătorii de la instanța din Bălți. Andrei Guțu a fost numit în funcția de judecător în anul 2006, iar Aliona Donos un an mai târziu, în 2007. Sofia Aramă a fost numită în funcția de judecător în anul 2014, Victor Potlog, în 2018.

Tot în următoarea ședință, CSM urmează să examineze solicitările de acordare a gradului cinci de calificare pentru următorii magistrați: Maria Frunze, Angela Furdui, Alina Brăgaru, Dragoș Crigan și Octavian Dvornic. Toti cinci activează în cadrul Judecătoriei Chișinău.